A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Proces van het behandelen van een alcoholverslaving

Partilhar

Een drug die door velen recreatief wordt geconsumeerd, en in sociale omgevingen, kan overmatig alcohol elk individu fysiek of mentaal beïnvloeden. Het veroorzaakt schade aan interpersoonlijke relaties en is een probleem dat alle leeftijdsgroepen en geslachten kan treffen.

Alcoholafhankelijkheid is een geval van ernstige verslaving en moet, wanneer het wordt geïdentificeerd door waarschuwingssignalen, worden gezien als een behandelbare ziekte. VillaRamadas heeft gespecialiseerde professionals voor de behandeling van alcoholafhankelijkheid (alcoholisme), maar hier zijn enkele tips over het proces van het behandelen van deze afhankelijkheid.

Lista de Conteúdos

Wat is alcoholafhankelijkheid?

Alcoholafhankelijkheid, ook bekend als alcoholisme, alcoholafhankelijkheid of alcoholgebruiksstoornis, is de ernstigste vorm van alcoholgebruik. Er is een sterk verlangen om te drinken, meestal oncontroleerbaar en buitensporig. Consumpties zijn overdreven, waardoor de gezondheid van het individu ernstig wordt geschaad.

Alcohol Dependence
© Thom Masat/Unsplash

Iemand die afhankelijk is van alcohol kan niet functioneren zonder te drinken en dit wordt een belangrijke factor in hun leven, zo niet de belangrijkste, waardoor al het andere op de tweede plaats komt. Alcohol wordt de prioriteit en alle andere activiteiten worden secundair, inclusief je gezin, je baan of andere gebieden van je leven.

Aan de andere kant moet iemand die afhankelijk wordt van alcohol, om hetzelfde effect te hebben als voorheen, steeds meer drinken. De lichamelijke ontwenningsverschijnselen beginnen te verschijnen wanneer de persoon niet drinkt, waardoor hij in toenemende mate moet drinken. Ondanks dat u meestal weet welke schadelijke gevolgen alcohol heeft voor uw gezondheid, kunt u niet stoppen met drinken.

Gezondheidsproblemen veroorzaakt door alcoholverslaving

Hoe meer iemand drinkt, hoe groter het risico op het ontwikkelen van verschillende gezondheidsproblemen die verband houden met alcoholafhankelijkheid.

Overmatige consumptie van alcohol en voor een langere periode beschadigt de lever. Geschat wordt dat zeven op de tien mensen die lijden aan een alcoholische leverziekte (dwz wanneer de lever is beschadigd door overmatig alcoholgebruik) een alcoholverslavingsprobleem hebben. Wanneer we echter denken aan iemand met alcoholproblemen, zijn leverproblemen het meest prominent, maar dit zijn niet de enige.

Alcoholism
© Nicola Barts/Pexels

Er zijn andere ernstige problemen die verband houden met overmatig alcoholgebruik, waaronder hoge bloeddruk, beroerte, hart- en vaatziekten, mondkanker, keelkanker, darmkanker, borstkanker, pancreatitis (ernstige ontsteking van de alvleesklier), onder andere.

Geestelijke gezondheid en alcoholverslaving

In de overgrote meerderheid van de gevallen hebben personen die afhankelijk zijn van alcohol geestelijke gezondheidsproblemen. Angst en depressie, of zelfs zelfmoordgedachten, maken deel uit van het leven van deze personen. Agressie en woede komen ook veel voor.

Overmatig alcoholgebruik is vaak gerelateerd aan symptomen van depressie, hoewel de oorzaak en het gevolg niet altijd gemakkelijk te begrijpen zijn. Het is echter bekend dat alcohol verschillende neurotransmitters in onze hersenen beïnvloedt die belangrijk zijn bij de stemmingsregulatie. Er kunnen dus gevallen zijn waarin depressie het gevolg kan zijn van overmatige alcoholconsumptie, dus als de persoon stopt met drinken, kan de stemming aanzienlijk verbeteren.

Dependency effects
© Kat Smith/Pexels

Op dezelfde manier zien veel van deze mensen hun leven beïnvloed worden op het familie-, professionele of zelfs andere terreinen van hun leven. Ze beginnen de controle over hun leven te verliezen en het wordt een vicieuze cirkel. Al deze factoren kunnen verder bijdragen aan depressie en angst.

Hoe beïnvloedt alcohol onze hersenen?

Alcohol werkt als een depressivum van de hersenfunctie en beïnvloedt gedachten, gevoelens en gedrag, en de geestelijke gezondheid op de lange termijn. Het gevoel van ontspanning dat wordt ervaren wanneer iemand drinkt, is te wijten aan chemische veranderingen die alcohol in de hersenen veroorzaakt. Bij het drinken voelen sommige mensen zich zelfverzekerder en minder angstig, omdat alcohol het deel van de hersenen onderdrukt dat betrokken is bij remming.

Naarmate er meer alcohol wordt ingenomen, neemt de impact op de hersenfunctie toe en daarmee ook de inherente gevolgen. Ongeacht in welke stemming iemand zich op dat moment bevindt, naarmate je meer alcohol drinkt, is de kans groter dat er negatieve emoties ontstaan. Sommige mensen kunnen agressief, angstig en zelfs depressief worden als ze veel drinken.

Is alcoholontsmetting een remedie en is het genoeg?

Request Help
One of the first steps towards alcoholic recovery is changing habits, transforming maladaptive behaviors into adaptive behaviors. © Jeremy Yap/Unsplash

Nee. Desintoxicatie van alcohol is een proces voor herstel, geen genezing op zich. Na desintoxicatie (die altijd door gespecialiseerde professionals moet worden uitgevoerd) kan de persoon een behandeltraject starten bij VillaRamadas. Onze behandeling is gepersonaliseerd en de therapeutische interventie is gestructureerd volgens de behoeften van elk van onze patiënten. Bij VillaRamadas benadrukken we het belang van psychologische ondersteuning en gedragsveranderingen om een ​​leven in herstel te beginnen.

Waarom niet gewoon toevlucht nemen tot desintoxicatie bij alcoholverslaving?

Alcohol
Excessive alcohol consumption can lead to the need for a prior desintoxication © Scott Warman/Unsplash

Je denkt misschien dat het enige belangrijke aspect in een herstelproces desintoxicatie is en dat dit voldoende is, maar meestal is dat niet zo!

Een desintoxicatie is de naam die wordt gegeven aan het proces van het reinigen van het lichaam van elke stof die als schadelijk wordt beschouwd. Het is raadzaam om het desintoxicatieproces uit te voeren met gespecialiseerde professionals die ondersteuning kunnen bieden– in deze gevallen kan een abrupte onderbreking de persoon fysiek en psychisch beïnvloeden.

Desintoxicatie is echter niet voldoende in gevallen van alcoholafhankelijkheid. Hoewel desintoxicatie erg belangrijk is, is het psychologische deel essentieel voor het individu om door te gaan met herstellen. Het is niet voldoende om het lichaam te behandelen als de geest niet op deze uitdaging is voorbereid. Desintoxicatie pakt niet de diepere problemen aan die ten grondslag liggen aan alcoholverslaving. Een behandelprogramma, een gestructureerde therapeutische interventie, is essentieel om het risico op terugval te minimaliseren.

 

Als u op zoek bent naar een behandeling voor alcoholverslaving, of als u iemand in uw naaste heeft die hulp nodig heeft, neem dan contact met ons op. Bij VillaRamadas hebben we een multidisciplinair team dat in staat is om te helpen bij dit herstelproces.

Tags:

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *