A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Eetbuien: wat het is, oorzaak en symptomen

Eetbuien: wat het is, oorzaak en symptomen

Partilhar

We eten allemaal op een bepaald moment in ons leven te veel. Maar eetbuien is iets anders dan de excessen die we sporadisch kunnen begaan. Een eetbui is het regelmatig eten van een overdreven hoeveelheid voedsel in een korte tijd. VillaRamadas kan u helpen begrijpen of u een eetbuistoornis heeft.

Dwangmatige eetstoornis kan zowel mannen als vrouwen treffen en kan op elk moment optreden. Het verschijnt echter meestal op jongere leeftijd, maar de eetstoornis kan een leven lang duren.

In dit artikel zullen we proberen wat beter uit te leggen waaruit eetbuien bestaan, wat kan leiden tot het verschijnen ervan en hoe het te detecteren. Het is niet altijd gemakkelijk, maar er zijn manieren om ermee om te gaan en VillaRamadas is hier om u te helpen.

Lista de Conteúdos

Wat is eetbuien?

Eetbuien, ofdwangmatige voedselinname, is een ernstige pathologie. Afgeleid van psychologische en/of psychiatrische factoren heeft dwang een negatieve invloed op het lichaam. Het gaat om de fysieke en mentale toestand van de persoon die door de aandoening wordt getroffen.

Eetbuien wordt gekenmerkt door overmatige voedselinname. Meestal vindt dit soort afleveringen plaats zonder de aanwezigheid van honger of fysieke behoefte aan voedsel.

Binge Eating
© Spencer Davis/Unsplash

Als eetbuien niet op tijd worden ontdekt, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes of cardiovasculaire problemen. Het typische gedrag van iemand met eetbuien is te veel eten, zonder controle.Vaak kan anorexia of obesitas het gevolg zijn.

Welke factoren kunnen aan de basis liggen van eetaanvallen?

Enkele factoren die aan de basis kunnen liggen van eetaanvallen:

 • Negatieve opmerkingen over het lichaam, regelmatig;
 • Gebrek aan zelfrespect;
 • Depressie;
 • Rouwsituaties;
 • spanning;
 • Fysiek of psychisch geweld;
 • Gebrek aan emotionele, sociale en zelfs fysieke stabiliteit;
 • (in sommige gevallen) Zwangerschap.
Eating Disorder
Binge eating shows a bad relationship with food but also with one's own body and self-esteem © Tamas Pap/Unsplash

Deze factoren kunnen leiden tot eetaanvallen maar ook tot andere eetstoornissen. Het is daarom belangrijk om de juiste diagnose te stellenmet een professional. Bij VillaRamadas kunnen we je helpen, neem contact met ons op.

Symptomen van eetbuien

Hoewel ze zich er in het begin misschien niet van bewust zijn dat ze aan een eetstoornis lijden, zijn er enkele symptomen die zich al vroeg openbaren. De eerste, mogelijk transversaal voor velen, is wanneer voedsel een taboeonderwerp wordt.

Bij eetaanvallen wordt overconsumptie van voedsel gedaan, maar nooit genoemd door de persoon die lijdt. En vaak heeft de persoon de neiging om het te ontkennen wanneer hij met de situatie wordt geconfronteerd (vooral als ze later een andere eetstoornis ontwikkelen). Daarom noemen we enkele tekenen dat eetaanvallen een probleem kunnen zijn:

 • Te snel en te veel eten;
 • Weigering om met stressvolle situaties om te gaan, toevlucht nemen tot voedsel;
 • Zelfs eten zonder honger te hebben;
Eating Disorder
In this type of eating disorder it means the person doesn't know when to stop, even when the body doesn't ask for more. © Helena Lopes/Unsplash
 • Eten na tevredenheid en in altijd overdreven hoeveelheden;
 • Alleen eten of verborgen voor andere mensen;
 • Gevoelens van verdriet of schuld na afleveringen van te veel eten.

Hoe eetbuien onder controle te krijgen en te behandelen?

Eetbuien moeten worden gecontroleerd en behandeld, maar door een gespecialiseerd team. Omdat het complex is, moet een eetstoornis een multidisciplinair team omvatten, waaronder artsen, psychologen, verpleegkundigen.

Natuurlijk is het allereerst noodzakelijk om het probleem te erkennen van degenen die aan eetaanvallen lijden. Het is belangrijk om eerst de eetbuien onder controle te krijgen en daarna te leren ermee om te gaan.

In de behandelklinieken van VillaRamadas hebben we professionals die correct kunnen ingrijpen bij een dwangmatige voedselinnamestoornis. Wij kunnen u helpen om weer een evenwichtiger leven te leiden op basis van gezonde verandering. Neem contact met ons op om erachter te komen hoe we u kunnen helpen.

Tags:

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Próximo