A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Internetverslaving: wat te doen?

Internetverslaving: wat te doen?

Partilhar

Aangezien internetverslaving voortkomt uit de diepste zwakheden en onzekerheden van de persoon, moet de behandeling zich richten op het individu als geheel en niet alleen op het deel van zijn verslaving.

Het is dus een proces van zelfkennis en zelfacceptatie.

1. Behandeling voor internetverslaving

Behandeling voor verslaving aan mobiele telefoons en internetverslaving zal de ‘gevangenen’ van deze technologie helpen zichzelf te bevrijden van hun ware angsten en hun waarden en prioriteiten bij te sturen. Deze structuur stelt de patiënt in staat om hulpmiddelen te verwerven waarmee hij zijn obsessieve gedachten kan beheersen en daardoor de dwang om uren op internet door te brengen, op internet te surfen en “zichzelf te verliezen”.

Een andere manier van omgaan met tijd, waardoor meer en andere plezierige activiteiten kunnen worden gerealiseerd, maar ook het uitvoeren van taken, is essentieel. Het individu begint zich productiever te voelen en bijgevolg wordt hun zelfrespect versterkt, evenals de ‘fysieke’ sociale en gezinsrelaties. Dit is een van de grote doelen van de behandeling: het creëren van een ondersteunend netwerk in de echte wereld om psychologische afhankelijkheid te verminderen en controle over het echte leven te krijgen.

De valse zekerheid van de mogelijkheid om altijd bereikbaar te zijn en contact te hebben, zal plaats maken voor de echte zekerheid van een goed gevoel over jezelf, in jezelf. De patiënt zal zich realiseren dat zijn grootste behoefte is om met zichzelf te communiceren, zichzelf toe te staan zijn innerlijke zelf te horen en met zijn gevoelens in dialoog te gaan, zonder dat er tussenpersonen nodig zijn. Ondersteuning, tips en specifieke therapeutische richtlijnen zullen waardevolle hulpmiddelen zijn om moeilijkheden en problemen in het leven het hoofd te bieden.

Tijdens de behandeling kan de patiënt de elementen herkennen die hem ertoe brengen zijn gedrag te triggeren: het waarnemen van gedachten en gevoelens voor en tijdens de verbinding met de mobiele telefoon of het internet maakt het mogelijk om het object van ontsnapping te begrijpen. Hiervoor zijn vragen als: waar dacht ik aan voordat ik op internet ging? Wat voelde je? Wat is er gebeurd?

Ook het verkrijgen van informatie over deze vorm van afhankelijkheid van familieleden vermindert hun censuur naar de persoon toe, stimuleert de communicatie tussen iedereen en creëert beschikbaarheid voor ondersteuning, zowel tijdens de behandeling als na afloop ervan. .

In een tijd waarin de gevolgen van overmatig internetgebruik duidelijk zijn, kan het essentieel worden om een gespecialiseerde interventie te hebben waarmee individuen afstand kunnen nemen van hun gadgets en hun apathie en gebrek aan regels of verantwoordelijkheden, om te begrijpen wat ze werkelijk zijn. overkomt zichzelf.

2. Therapeutische interventie bij internetverslaving

Het voortdurende werk van het therapeutische team en de geleidelijke benadering van de groep die 24 uur per dag bij de proefpersoon zal zijn, spelen een cruciale rol in zijn herstel van internetverslaving. Deze je zult in de samenhang van de groep de bevestiging kunnen zien dat, ongeacht wat iedereen naar het behandelcentrum heeft geleid, de kracht van de obsessie voor iedereen identiek is. Beetje bij beetje komen er relaties van wederzijds vertrouwen tot stand tussen alle betrokkenen bij het interneringsproces door het delen van identificaties die tussen hen allemaal ontstaan. Zo begint de internetverslaafde de nederigheid te verwerven om hulp te vragen en te aanvaarden.

Therapiegroepen zorgen voor een zeer rijke uitwisseling van ervaringen, het verwoorden, niet alleen van feiten of gebeurtenissen, maar ook van verwante gevoelens, een gevoel van eenheid, een intuïtie van gelijkheid. Daarnaast worden suggesties gedaan en geaccepteerd, genegenheid gegeven en ontvangen.

Anonimiteit, waar de internetverslaafde vaak naar streeft, is niet langer belangrijk en hij begint zich geaccepteerd te voelen voor wat hij werkelijk is en weet niet hoe hij het moet definiëren.

In individuele therapieën, zo vaak als nodig, verzamelt de internetverslaafde lessen, elementen voor reflectie en de perceptie van de redenen die hem ertoe brachten om aan zichzelf en de wereld te ontsnappen door zijn afhankelijkheid en verslaving aan internet. Dit geeft een impuls en richting voor verandering.

Cognitieve gedragstherapie geeft u aanwijzingen om niet alleen uw probleem te verwerken (aangezien ontkenning het belangrijkste obstakel is voor behandeling), maar ook om het onder de knie te krijgen.

SAMENVATTING

In de behandeling worden nieuwe, andere en bruikbare strategieën ontwikkeld zodat de patiënt zichzelf kan reguleren in relatie tot internet. Dit is tegenwoordig een extreem gebruikte tool en het zou moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om het niet te gebruiken. Daarom wordt verwacht dat de patiënt het minder en evenwichtiger zal kunnen gebruiken, waardoor de invloed en het psychologische bereik ervan worden beperkt.

Als u denkt dat onze hulp nuttig kan zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *