A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Gokverslaving: symptomen en hoe te behandelen?

Gokverslaving: symptomen en hoe te behandelen?

Partilhar

Net als andere vormen van verslaving, is gokverslaving een realiteit wanneer de constante beoefening van gokken leidt tot schadelijke gevolgen in iemands leven. Omdat er verschillende soorten gameverslaving zijn, zijn dit gevallen van gedragsverslaving; aangezien er geen stoffen in het spel zijn, is het nog steeds ernstig en een punt van zorg.

Als een ziekte die kan leiden tot het lijden van de persoon en de mensen om hem heen, vanwege de sociale en psychologische gevolgen, zullen we in dit artikel proberen te demystificeren wat het is, hoe het wordt gedetecteerd en hoe het kan worden benaderd vanuit een therapeutische standpunt.

Card Games

Lista de Conteúdos

1. Hoe raak je verslaafd aan gokken?

Omdatgokverslavinggeen stofgerelateerde stoornis is, is het veel meer gerelateerd aan mentale factoren. Er moet dus rekening mee worden gehouden dat er voor dit type stoornis enkele individuele, maar ook structurele factoren kunnen zijn. We gaan verder met het uitleggen van het verschil tussen de twee.

Gambling

Individuele factoren – deze groep omvat alle kenmerken van de persoon en de omgeving waarin hij leeft. Sommige onderzoekers spreken van een genetische aanleg voor gokverslaving, maar ook factoren als leeftijd, geslacht en persoonlijkheidskenmerken spelen op dit gebied een rol. Deze, gecombineerd met omgevingsfactoren zoals disfunctionele gezinnen, sociaaleconomische status en sociale context, zouden gemakkelijk de drijvende krachten kunnen zijn achter gokverslaving.

Structurele factoren – zijn alle factoren die inherent zijn aan het functioneren van het spel en die ruimte geven aan het creëren van routines die tot de toevoeging leiden. Als het spel in kwestie toegankelijk is, zijn juist de diversiteit van het speltype en het gemak waarmee de speler kan betalen doorslaggevend bij het creëren van een gewoonte die kan uitgroeien tot een verslaving.

Gambling Addiction

In dit geval kunnen we stellen dat gokverslaving niet voortkomt uit één enkel probleem, en dus onderhevig is aan een combinatie van meerdere factoren die van persoon tot persoon kunnen verschillen.

2. Wat zijn de symptomen van gokverslaving?

Hoewel er geen stof in zit die schadelijk is voor het lichaam, kan gokverslaving net zo ernstig zijn als andere psychische stoornissen. Met een relatieve aanleg om voor velen onzichtbaar te zijn, is gokverslaving versterkt door de mogelijkheid om nu online te zijn.

Dus hier bij VillaRamadas willen we je allereerst helpen te begrijpen welke tekens je in de gaten moet houden om te begrijpen of jij (of een familielid/vriend) echt een toevoeging aan het spel hebt.

Frustation

Er zijn verschillende gedragingen die erop wijzen dat een toevoeging aan gokken echt kan zijn.

 • Verlies van controle in gedrag ten opzichte van het spel
  • Meestal spelen
  • Altijd denken aan wanneer de volgende game is
  • Rechtvaardig het spel als een manier om te herstellen wat eerder verloren was gegaan
 • Het niet nakomen van sociale verantwoordelijkheden (gezin en professioneel) ten koste van de speeltijd
 • De activiteit constant voor anderen verbergen
 • Hobby’s geleidelijk opgeven
 • Sociale onthouding
 • Stemmingswisselingen, namelijk prikkelbaarheid en rusteloosheid door niet spelen

Als je denkt dat je verslaafd bent aan het spel, of als je een familielid/vriend hebt die hulp nodig heeft, neem dan contact op met een professional van Clínica VillaRamadas zodat een diepgaande en volledige diagnose kan worden gesteld die geschikt is voor je probleem.

3. Problemen met gokken kunnen leiden tot andere verslavingen?

Verslaving aan het spel, zowel online als offline, is niet indicatief voor nieuwe directe afhankelijkheden. Omdat het geen risicofactor is die het uiterlijk van andere verslavingen bepaalt, kan het echter een voorbode zijn vanander risicogedrag.

Gambling

Volgens de hierboven genoemde symptomen van verslaving kan kansspelverslaving andere situaties van meer psychologische en sociale aard creëren, die ook onderwerp van zorg en verdere behandeling kunnen zijn.

Met een verhoogd risico op isolement en verlies van waarden in termen van prioriteiten in het leven, leidt gokverslaving tot situaties van angst, eventuele depressies, crises van stress en psychologische en menselijke interactieproblemen. In sommige gevallen kan het leiden tot verslavingen aan middelen zoals alcohol.

4. Kan pathologisch gokken worden behandeld?

Ja. Een verslaving is een chronische ziekte en kan (en moet) dus behandeld worden. Er is geen remedie, maar we weten dat een goede behandeling de verslaafde in staat stelt om gezonde en evenwichtige gewoonten op de verschillende psychologische en sociale aspecten te herstellen.

Support Group

Om de behandeling effectief te laten zijn, is motivatie nodig die, in combinatie met een multidisciplinair team, deuren opent naar herstel en een geleidelijke afname van het verslavingsgevoel. Waar nodig en mogelijk doet het een beroep op de familie en de naaste kring om deel uit te maken van het proces en nieuwe routines te helpen creëren.

Bij Clínica VillaRamadas hebben we gespecialiseerde professionals in de behandeling van kansspelverslaving. Raadpleeg ons voor meer informatie over onze behandelingen en toegepaste therapievormen.

5. Hoe kom je van een gokverslaving af?

Bovenal motivatie. Zonder motivatie blijkt de behandeling van gokverslaving niet effectiefte zijn, daarom is het een werk dat bij elke verslaafde begint. Vervolgens zal de ondersteuning van een multidisciplinair team en een betrouwbare steungroep een herstel mogelijk maken.

Een deel van het succes van de behandeling van kansspelverslaving omvat door medische en psychologische ondersteuning ook nieuwe beroepsactiviteiten. Aantonen dat het spel niet de prioriteit is en dat nieuwe activiteiten de geest kunnen bezighouden, is een van de beste manieren om dit soort toevoegingen te overwinnen.

Therapy

6. Hoe hervalsymptomen te detecteren

Als chronische ziekte is gokverslaving alleen te behandelen, niet te genezen. Daarom is het belangrijk dat ook na een succesvol herstel in de eerste fase, er weer controle is over het dagelijkse handelen en eventuele tekenen dat de werkelijkheid kan veranderen.

Zo kunnen we in het geval van een heel proces zeggen dat het terugvalproces niet een enkele gebeurtenis is, maar een reeks gebeurtenissen die leiden tot een gedragsverandering. In de meeste gevallen zijn het de mentale en psychologische factoren die de gedragsverandering versterken.

Wanneer de verslaafde wordt geconfronteerd met slechte slaap, stress of angstcrises, bevindt hij zich in een situatie van veranderende gewoonten die kunnen leiden tot nieuwe situaties van isolement en verandering van prioriteiten. Het is daarom absoluut noodzakelijk om een ​​zekere controle te behouden over de emotionele toestand van degenen die herstellen, zodat er geen terugkeer naar actieve verslaving plaatsvindt. En vergeet niet dat terugkeren naar dezelfde routines en metgezellen bij herstel vermeden moet worden, omdat het ook een terugvalpotentiator kan zijn.

Reken op ons, want wij hebben de zekerheid en ervaring hoe we jou of je naaste kunnen helpen.

Tags:

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Próximo