A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Gokverslaving: de weddenschappen

Gokverslaving: de weddenschappen

Partilhar

Gokverslaving is echt, maar er zijn mensen die denken dat je alleen verslaafd bent aan alcohol of drugs, “dingen” die waarschijnlijk “je leven zullen beëindigen”, leiden tot stelen en slapen waar nodig.

Dwangmatig gedrag kan echter voorkomen bij onder meer eten, winkelen, gokken en is ook de ziekte van verslaving. Alleen spreken over drugsverslaving zou te beperkt zijn.

Lista de Conteúdos

1. IS SPELVERSLAVING OOK EEN AANVULLING?

Afhankelijkheid, of het nu gaat om stoffen, een concreet product of een gedrag, wordt bepaald door het feit dat het leven van het individu zodanig draait om die stof, dat product of dat gedrag dat hij zich bestuurd voelt en niet de baas.

Pathologisch gokken werd beschouwd als een verslavende aandoening, namelijk een niet-stofgerelateerde aandoening, te beginnen met de 5e editie van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), gepubliceerd door de American Psychiatric Association.

2. HOE MANIFESTEERT DE TOEVOEGING AAN HET SPEL?

Naast gokken leeft men van en voor de verwachting om te winnen en van en voor de adrenaline van risico. Het spel wordt het middelpunt van de gedachten van de verslaafde en vormt zijn hoofdactiviteit. Momenteel is deze afhankelijkheid niet beperkt tot traditionele kansspelen (bijv. casino’s), maar ook internetspellen waarbij niet altijd weddenschappen zijn inbegrepen (bijv. Fortnite, Call of Duty, League of Legends). Toch biedt internet een grote verscheidenheid aan gokspellen en dankzij de gemakkelijke toegang (mobiele telefoon, tablet, computer) kun je je dagen snel en intuïtief spelen.

3. GAMING EN DRUGS, WAT HEBBEN ZE GEMEEN?

Games activeren dezelfde plezierzones in de hersenen als drugsgebruik en zorgen voor adrenaline en opwinding. Zo is het de actie waar dwangmatige gokkers naar op zoek zijn, niet het geld zelf.

4. GETUIGENIS

“Anonieme online pokerspeler”

“De adrenaline schoot omhoog en ik raakte steeds meer verslaafd. Wat eenvoudig amusement zou zijn, is een obsessie geworden. Ik wilde sowieso geld verdienen, terwijl daar eigenlijk geen gebrek aan was.”

Voorbij de tijd terwijl ze het spel spelen of erover nadenken, gaan veel gebruikers steeds grotere weddenschappen aan en nemen ze steeds grotere risico’s om het gewenste niveau van opwinding te bereiken. Een ander teken van controleverlies kan zijn bij het gebruik van het spel als een manier om te investeren of geldterug te krijgen dat al verloren is gegaan bij wedden.

SAMENVATTING

Wat verslaving het meest definieert, namelijk gokverslaving, is niet het aantal keren dat obsessief en compulsief gedrag wordt aangenomen, maar hoe ze persoonlijke, familie- en professionele relaties beïnvloeden. Negeer dit probleem niet, ook al is het niet direct bij u. Reken altijd op ons.

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Próximo