A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Hoe help je iemand met een eetstoornis

Hoe help je iemand met een eetstoornis

Partilhar

Een eetstoornis kan iedereen treffen, beginnend als kind/jongere of zelfs als volwassene. Eetstoornissen vinden hun oorsprong in psychologische factoren, die zich onder andere kunnen vertalen in anorexia nervosa, boulimia, eetaanvallen.

Ongeacht de aandoening in kwestie is het mogelijk om een ​​behandeling uit te voeren die bijdraagt ​​aan de hervatting van een evenwichtiger leven.

Bij VillaRamadas zijn de behandelingen geschikt voor elke persoon en hun specifieke klinische geval. Het is echter belangrijk om te vermelden dat in alle gevallen de steun van de naaste intieme kring van de patiënt uiterst belangrijk is.

Dus, hier zijn enkele punten over hoe je mensen kunt helpen die aan een soort eetstoornis lijden. Deze stappen zijn geen behandeling, maar een aanvulling op het werk dat is ontwikkeld door een multidisciplinair team.

Lista de Conteúdos

1. Lees en leer over eetstoornissen

How to help someone with an eating disorder
© Michael Burrows/Pexels

Het is belangrijk dat je weet waar je het over hebt als je met je vriend/geliefde praat. Daarom moet u enige basiskennis hebben van de betreffende eetstoornis.

U kunt verschillende artikelen gebruiken die we op onze blog hebben (hier).

2. Wees een steunpilaar

Soms lijkt het makkelijker om te praten als je even niet op de hoogte bent, maar hier is het belangrijk dat je duidelijk een steunpilaar bent. Wees aanwezig, luister en zorg dat de persoon zich veilig voelt.

Maar voorzichtig! Dit betekent niet dat je ja moet zeggen tegen alles wat de persoon zegt of doet. Integendeel. Op basis van de informatie die u over het onderwerp hebt onderzocht, moet u proberen het beste advies te geven en gunstig gedrag aan te moedigen om de stoornis te bestrijden.

How to Help
© Liza Summer/Pexels

3. Behoud ‘normaliteit’

In klinische gevallen van eetstoornissen zijn zeldzaam die waarbij de persoon herkent dat hij een stoornis heeft. De persoon gaat in ontkenning, maar wanneer de dichtstbijzijnde cirkel plotseling zijn houding verandert, helpt dit niet bij het veranderen van zijn gewoonten.

Het is daarom belangrijk om een ​​zekere normaliteit te behouden in de dagelijkse gewoonten en in de relatie met die persoon. De plannen die eerder bestonden, moeten op dezelfde manier worden gehandhaafd, en zorgen voor momenten van gezelligheid en sociale relaties die de persoon kunnen helpen om uit situaties van zelfisolatie te komen.

4. Wees geduldig

Iemand helpen met een eetstoornis is niet makkelijk, maar moet ook niet als een onmogelijke missie worden gezien. Houd er rekening mee dat er momenten van frustratie zullen zijn en dat ze het geduld, de empathie en het vertrouwen die nodig zijn in de relatie niet kunnen afschudden.

Hoe groot het vertrouwen ook is, we adviseren dat er enige mate van matiging is in het soort berispingsgesprekken bij negatief gedrag. Als ze op een dwaalspoor worden gebracht, zullen ze leiden tot crashgevallen, wat voor geen van beide partijen helpt. Ze kunnen ook nieuwe angstcrises en verergering van de aandoening versterken.

You Got This
© Prateek Katyal/Pexels

Luister, laat de persoon delen, meningen geven en aanwezig zijn. Als de persoon al wordt gevolgd door gezondheidswerkers, laat hen dan eventuele berispingen doen. Als er geen lopende behandeling is, probeer dan het zoeken naar professionele hulp voor geestelijke gezondheid aan te moedigen.

5. Doe mee met de behandeling

In naaste familiegevallen, wees niet bang om betrokken te raken bij de behandeling. Bij jongere patiënten is het belangrijk dat de familie met lichaam en ziel in het proces zit. Communicatie moet worden aangemoedigd en in sommige gevallen kan gezinstherapie worden geadviseerd.

 

Als u iemand kent die lijdt aan een eetstoornis, help dan! Neem contact met ons op voor meer informatie over onze behandelprogramma’s voor eetstoornissen.

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *