A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Eetstoornissen: wat ze zijn, soorten, oorzaken en belangrijkste symptomen

Eetstoornissen: wat ze zijn, soorten, oorzaken en belangrijkste symptomen

Partilhar

Weet je nog niet wat eetstoornissen zijn en hoe je ze kunt herkennen of oplossen? In dit artikel plaatsen we jou in het middelpunt van dit onderwerp en beantwoorden we alle vragen die je hebt over deze pathologieën.

Eetstoornissen, hoewel ze ook bij mannen voorkomen, komen vaker voor bij vrouwen, vooral de jongeren, die emotioneel bevooroordeeld zijn, kwetsbaarder zijn en die in de adolescentie met enorm vooroordelen worden geconfronteerd. Leer vervolgens over de belangrijkste symptomen van eetstoornissen en hoe u de betreffende behandeling kunt starten met de steun van VillaRamadas.

Lista de Conteúdos

Wat is een eetstoornis?

Eetstoornissen, ook wel eetstoornissen of eetstoornissen genoemd, zijn psychologische en psychiatrische aandoeningen waarbij een persoon een overdreven bezorgdheid ontwikkelt over zijn lichaamsgewicht. Van daaruit ontstaat een reeks alarmerende gedragingen die de fysieke en mentale toestand van het getroffen onderwerp in gevaar brengen.

eating disorders

In feite is een eetstoornis net zo gevaarlijk of gevaarlijker dan een andere ziekte en moet met dezelfde ernst worden behandeld, vooral door het gezin. Eetstoornissen kunnen iedereen treffen, van de jongste tot de oudste.

Het is belangrijk alert te blijven om te voorkomen dat een naaste aan een van deze aandoeningen lijdt.

Soorten eetstoornissen?

types eating disorders

Rekening houdend met de hectische wereld waarin we leven, waar mensen geen tijd meer hebben om zich zorgen te maken over zichzelf, hun lichaam en hun dieet, is het normaal om een ​​groot aantal eetstoornissen te diagnosticeren. Hieronder sommen we er enkele op:

 • anorexia;
 • Nerveuze boulimia;
 • voedsel dwang;
 • Nerveuze kracht;
 • Orthorexie;
 • Factorexie;
 • Pregorexia (zeldzame eetstoornis komt voor tijdens de zwangerschap);
 • Gastronomisch syndroom;
 • Nachtelijke eetstoornis;
 • Onder andere.

Al deze eetstoornissen zijn verbonden door obsessief denken over eten, een ziekelijke angst om overgewicht te krijgen met een veranderde perceptie van het eigen lichaam en een laag zelfbeeld. Nerveuze boulimia en nerveuze anorexia zijn de meest bekende eetstoornissen, maar de lijst laat zien dat ze niet de enige zijn.

Raadpleeg een professional in de VillaRamadas-kliniek zodat een diepgaande en volledige diagnose kan worden gesteld die geschikt is voor uw probleem.

Wat zijn de belangrijkste symptomen van een eetstoornis?

De symptomen van een eetstoornis zijn afhankelijk van het type stoornis. Anorexia leidt bijvoorbeeld tot een reeks gedragingen om gewichtstoename te voorkomen. Een lage voedselinname leidt tot ernstigere problemen in verband met osteoporose, hart-, lichamelijk en hersenletsel en zelfs bloedarmoede.

Wat betreft nerveuzeboulimia, de voedselinname is altijd in grote aantallen, maar degenen die aan deze aandoening lijden, kunnen niet aankomen en de gewenste hoeveelheid bereiken door te braken. Het leidt tot een absurd verlies van controle, een afname van het gevoel van eigenwaarde en ook tot osteoporose. Helaas is dit een verslaving, vergelijkbaar met drugsverslaving of alcoholverslaving, die verwoestende gevolgen kan hebben.

eating disorders

Andere symptomen van eetstoornissen zijn onder meer maagreflux, slokdarmbeschadiging, tandslijtage, hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes, zwelling in handen en voeten, hoge bloeddruk, maag-, lever- en nierproblemen, hartproblemen. .

De WHO – Wereldgezondheidsorganisatie – waarschuwt dat eetstoornissen ook tot de dood kunnen leiden.

Hoe herken ik een eetstoornis?

Eetstoornissen kunnen worden geïdentificeerd door een familielid of vriend. Zij zijn meestal degenen die de persoon met een eetstoornis willen helpen. In feite moeten ze zich bewust worden van het probleem en proberen er zo snel mogelijk op te reageren.

behaviours eating disorders

Daarna zal het belangrijk zijn om contact op te nemen met een behandelkliniek zoals VillaRamadas, zodat het mogelijk is de eetstoornis te diagnosticeren en andere oorzaken ervan te begrijpen. Wat vaak voorkomt, is dat anorexia, boulimia of een andere aandoening verband houdt met angst, stress en depressie. Ze kunnen zelfs gebeuren, bijvoorbeeld door overmatige consumptie van alcoholische dranken.

Het is niet eenvoudig om de diagnose van een eetstoornis te stellen, aangezien degenen die aan deze stoornissen lijden de neiging hebben zich te verstoppen en te liegen tegen familie en vrienden om niet ontdekt te worden. Het zijn de ouders of beste vrienden die in de meeste gevallen voelen dat er iets mis is en de symptomen opmerken.

Wat zijn de oorzaken van eetstoornissen?

In de onderstaande lijst hebben we een reeks oorzaken voor eetstoornissen verzameld die, hoewel ze vanwege hun complexiteit nog niet helemaal duidelijk zijn, deze stoornissen kunnen veroorzaken.

 • In de onderstaande lijst hebben we een reeks oorzaken voor eetstoornissen verzameld die, hoewel ze vanwege hun complexiteit nog niet helemaal duidelijk zijn, deze stoornissen kunnen veroorzaken. Het is een goed idee om aandacht te besteden aan de opmerkingen die uw kind op school hoort en te begrijpen of hij het slachtoffer is van pesten of cyberpesten;
 • Een gebrek aan eigenwaarde kan een van de oorzaken zijn van eetstoornissen;
 • Depressie;
 • spanning;
 • Rouw;
 • Fysiek of psychisch geweld;
 • Plotselinge fysieke, emotionele en sociale veranderingen;
 • Zwangerschap en bevalling kunnen ook eetstoornissen veroorzaken, vanwege de sporen die ze op het lichaam achterlaten.

Behandelingen voor eetstoornissen

Eetstoornissen vereisen een complexe therapeutische aanpak die wordt uitgevoerd vanuit de nauwe samenwerking tussen verschillende multidisciplinaire figuren – zoals onder meer artsen, psychologen, voedingsdeskundigen, therapeuten en Life Coach. Monitoring is constant en gepersonaliseerd voor elke persoon.

eating disorders treatment

Dit is precies wat we doen bij de behandelklinieken van VillaRamadas, waar we een team van gespecialiseerde professionals samenstellen, die altijd klaar staan ​​om u te helpen en in te spelen op eetstoornissen. We kunnen je helpen je oude leven weer op te pakken en we werken er hard aan om je weer een gezonde relatie met eten te geven. Vergeet niet dat verandering bij jezelf begint.

Wanneer je iemand met een eetstoornis wilt helpen, is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie over het onderwerp te verzamelen, zodat het begrijpelijker wordt en begrijpt hoe moeilijk het is om uit dit probleem te komen. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met VillaRamadas en begrijpen hoe onze diagnose en daarmee de behandeling van eetstoornissen werkt.

Tags:

Você também poderá gostar

Eet stoornissen

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artigos Relacionados