A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Tekenen en symptomen van het alcoholafhankelijkheidssyndroom

Tekenen en symptomen van het alcoholafhankelijkheidssyndroom

Partilhar

Het alcoholafhankelijkheidssyndroom (ADS) komt overeen met het dwangmatig zoeken naar alcoholische dranken en onthult de noodzaak om steeds grotere hoeveelheden alcohol in te nemen.

Naast de definitie is het belangrijk om de tekenen en symptomen van het alcoholafhankelijkheidssyndroom te begrijpen. We zullen in dit artikel de risicofactoren presenteren en hoe u moet handelen om de behandeling in een detoxkliniek te starten.

Lista de Conteúdos

Alcoholafhankelijkheidssyndroom: wat is het?

Alcoholafhankelijkheidssyndroom is een chronische ziekte en moet als zodanig worden gezien. Wanneer er sprake is van afhankelijkheid van alcohol, heeft de persoon geen controle over zijn verlangen en moet hij onophoudelijk alcohol drinken.

alcohol dependence syndrome

Degenen die lijden aan het alcoholafhankelijkheidssyndroom zien hun gedrag aangetast en, op hun beurt, hun gezins- en sociale leven. Volgens de WHO – Wereldgezondheidsorganisatie is het dwangmatig gebruik van alcohol een van de oorzaken van het ontstaan ​​van meer dan 200 ziekten en aandoeningen, die jaarlijks verantwoordelijk zijn voor de dood van 3 miljoen mensen wereldwijd – ongeveer 5,3% van het totale aantal sterfgevallen .

De onmiddellijke reactie voor mensen die een geliefde proberen te helpen stoppen met drinken, moet zijn om eerst de ziekte te herkennen en te beseffen dat deze moet worden behandeld. Zoek naar experts in het veld en de meest prestigieuze artsen.

Bij VillaRamadas zijn er verschillende detox programma’s die de alcoholist zeker zullen helpen. De verandering moet zo snel mogelijk gebeuren,zodat de alcoholafhankelijkheid niet voortduurt.

Hoe alcoholafhankelijkheid te onderscheiden van algemeen gebruik?

We kunnen alcoholafhankelijkheid onderscheiden van alcoholmisbruik. Het moet niet worden verward met het alcoholontwenningssyndroom.

 • Alcoholmisbruik: overmatige alcoholconsumptie hangt sterk af van persoon tot persoon, maar in ieder geval kunnen we er rekening mee houden dat er sprake is van overmatig alcoholgebruik wanneer er gezins-, sociale en professionele problemen optreden;
 • Alcoholontwenningssyndroom: manifesteert zich wanneer de consumptie wordt stopgezet, meestal na 6 uur zonder inname van alcoholische drank. De meest voorkomende symptomen zijn tremoren, prikkelbaarheid, gebrek aan concentratie, rusteloosheid, braken, diarree, spierzwakte, desoriëntatie die leidt tot terugval.

5 tekenen van alcoholverslaving om op te letten

Alcoholafhankelijkheid is merkbaar in een reeks houdingen van de verslaafde en zij zijn degenen die zullen dienen als waarschuwingssignalen voor een mogelijke zoektocht naar hulp.

female alcoholism
 1. Dwangmatig gedrag: wanneer alcoholist niet kan stoppen en consumptie uiteindelijk impulsief en continu wordt gedaan. Vaak is het individu zich bewust van zijn probleem, maar het verlangen is sterker
 2. Moeite met het stoppen van alcoholgebruik: na het starten zijn er mislukte pogingen om het gebruik te verminderen of te stoppen;
 3. Lichamelijke onthouding: wanneer er sprake is van misselijkheid, zweten, opwinding en trillingen wanneer de alcoholist enige tijd niet drinkt;
 4. Alcoholtolerantie: als in eerste instantie de kleinste doses een gevoel van welzijn veroorzaken, moeten ze na verloop van tijd groter zijn om hetzelfde gevoel te bieden;
 5. Gedragscrises: de alcoholist stopt met doen wat hij graag deed, zijn professionele concentratie neemt af en hij begint zich vreemd te gedragen tegenover vrienden en familie. Er kunnen discussies en, in de meeste gevallen, episodes van fysiek en psychisch geweld plaatsvinden.

Naast deze punten zijn er andere tekenen die het gevolg zijn van alcoholverslaving en die gemakkelijk worden opgemerkt, zoals gezwollen en rode ogen, cognitieve stoornissen, slechte adem, zwakke nagels, uitgedroogde, droge haarlokken en haaruitval.

Als u deze tekenen van het alcoholafhankelijkheidssyndroom opmerkt, betekent dit dat uw geliefde echt medische hulp nodig heeft en mogelijk moet worden opgenomen in het ziekenhuis.
De eerste stap in de behandeling van alcoholverslaving is altijd de meest gecompliceerde, maar wanneer u contact opneemt met VillaRamadas zullen wij u begeleiden in deze transformatie. We hebben interdisciplinaire programma’s en zijn echt toegewijd om verandering te laten beginnen

Effecten van alcoholafhankelijkheidssyndroom

alcohol dependence effects

Helaas brengt het alcoholafhankelijkheidssyndroom enkele gevaren met zich mee en veroorzaakt het een reeks effecten op de hersenen van de alcoholist, op zijn lichaam en uiteraard op de geestelijke gezondheid van het gezin.

Laten we eens kijkenhoe het gedrag van een alcoholist op korte en lange termijn verandert:

 • Kortetermijneffecten van alcoholafhankelijkheid: geheugenverlies, desorganisatie, coördinatiestoornissen bij eenvoudige dagelijkse en/of professionele taken, verandering in emotionele toestand, enz.
 • Langetermijneffecten van alcoholverslaving: lichamelijke zwakte, spierverdoving, hepatitis, pancreatitis en andere leverziekten, kanker, verminderde seksuele eetlust, onvruchtbaarheid, psychische stoornissen zoals depressie, schuldgevoelens en zelfs zelfmoordneigingen.

Volgens recente studies kan dementie ook worden veroorzaakt door alcoholafhankelijkheid, aangezien veel mensen vitamine B1 missen, wat belangrijk is voor het bewaren van herinneringen. Onthoud dat wanneer overmatig alcoholgebruik enkele maanden aanhoudt, alcoholische coma kan optreden en dit tot de dood kan leiden.

Risicofactoren voor alcoholafhankelijkheid

wine between friends

De kenmerken van alcoholverslaving zijn vergelijkbaar met elke andere afhankelijkheid, zoals tabak of de meest verschillende soorten drugs. Maar wat zijn de risicofactoren? Dat wil zeggen, welke omstandigheden kunnen leiden tot het verschijnen van dit syndroom?

 • Leeftijd: Veel tieners tussen de 13 en 16 jaar beginnen alcohol te drinken, vrijwillig of om hun vrienden te plezieren. Besteed aandacht aan uw zoon of dochter en weet dat alcoholafhankelijkheid bij adolescenten meer kans heeft op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen;
 • Stress, angst en depressie: de pandemische crisis, de energiecrisis als gevolg van de Oekraïense oorlog hebben deze stemmingen versterkt die kunnen leiden tot overmatig alcoholgebruik;
 • Gemakkelijk alcoholische dranken kopen: tegenwoordig zijn alcoholische dranken tegen lage prijzen en op meerdere plaatsen verkrijgbaar;
 • Alcoholisme in de familie: Veel mensen hebben een familiegeschiedenis van alcoholmisbruik, wat dit probleem kan verergeren of tot dit probleem kan leiden.

Alcoholafhankelijkheidssyndroom: diagnose

drink dependence

De diagnose alcoholafhankelijkheidssyndroom wordt meestal in eerste instantie gesteld door de familie of een vriend, die zich realiseert dat de persoon die het dichtst bij hen staat aan deze ziekte lijdt. Van daaruit moeten ze gespecialiseerde hulp zoeken.

Hoe sneller de diagnose van alcoholafhankelijkheidwordt gesteld, hoe gemakkelijker uw geliefde het leven kan hervatten zoals voorheen. Wanneer u contact opneemt met de klinieken van VillaRamadas, zullen we alle noodzakelijke analyses uitvoeren om tot de juiste diagnose voor uw man, dochter of zoon te komen.

Alle nodige adviezen en steun zullen zowel aan de afhankelijke als aan zijn familie worden gegeven, zodat beiden dit probleem met vertrouwen kunnen oplossen.

Behandeling van het alcoholafhankelijkheidssyndroom

Het is niet nodig om bang te zijn om hulp te vragen, hoezeer onze samenleving nog steeds wordt geplaagd door stigma’s. Het alcoholafhankelijkheidssyndroom kan niet van de ene op de andere dag worden opgelost, dus het is noodzakelijk moed en geduld te hebben en toevlucht te nemen tot de meest geschikte therapieën en programma’s.

alcoholic treatment dependence

In de klinieken van VillaRamadas zijn verschillende artsen die alcoholproblemen behandelen. De aanpak wordt niet alleen gemaakt met de alcoholist, maar ook met de mensen in zijn familiekern, omdat ook zij advies nodig hebben.

De behandeling van het alcoholafhankelijkheidssyndroom is effectiever als de familie zich hiervan bewust is. Het is meer dan bewezen dat de reis naar de sociale re-integratie van de verslaafde niet alleen kan worden gedaan, maar met mensen om hem heen die kunnen helpen. Het type behandeling van alcoholverslaving bij VillaRamadas hangt af van de mate van afhankelijkheid en

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *