A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Tekenen dat iemand drugs gebruikt

Partilhar

Giftige stoffen, drugs liggen aan de basis van verschillende gevallen van verslaving. Ze zijn geclassificeerd als kalmerende, stimulerende, hallucinogene of storende medicijnen en moeten allemaal serieus worden genomen.

Hier, in dit artikel, laat VillaRamadas zien wat er achter het gebruik van dit soort middelen zit, maar ook op welke signalen je moet letten. Als u denkt dat uw vriend/geliefde zich schuldig maakt aan middelenmisbruik, is dit de eerste stap om te helpen. Als u de tekenen herkent, is de volgende stap om uit te reiken en te helpen. Als u zich zelf met dit gedrag identificeert, is dit de eerste stap om om hulp te vragen.

Lista de Conteúdos

Oorzaken voor drugsgebruik

Society Pressure
© Yasin Yusuf/Unsplash

Alvorens waarschuwingssignalen van overmatige consumptie te herkennen en te anticiperen op een herstelproces, is het noodzakelijk om de reden voor drugsgebruik te kennen. Aangezien de oorzaak niet voor alle verslaafden transversaal is, kan de overmatige consumptie van drugs door verschillende factoren worden veroorzaakt.

Of het nu psychiatrisch en/of psychologisch is, bekendheid met middelen uit de gezinscontext of directe invloed van andere mensen, drugsgebruik staat synoniem voor een groter psychologisch probleem.

VillaRamadas kan u helpen de reden van overmatig gebruik te begrijpen, maar ook hoe u ermee om kunt gaan. Praat met ons als je denkt dat je in een afhankelijkheidssituatie komt, of als je denkt iemand in die situatie te kunnen helpen.

Waarschuwingssignalen van drugsgebruik

In elke situatie van vermoedelijk drugsgebruik moet de aanpak voorzichtig en nooit agressief zijn. Achterdocht is niet synoniem met waarheid, dus het allerbelangrijkste is om totale beschikbaarheid aan de persoon in kwestie te tonen.

Het onderwerp moet worden benaderd zonder een toon van beschuldiging en altijd met het oog op inzicht in het echte probleem dat aan de oorsprong ligt van het drugsgebruik. Wetende dat de persoon in kwestie de situatie kan ontkennen of liegen, kunnen waarschuwingssignalen worden gesignaleerd als een manier om te laten zien dat ze geïnteresseerd zijn en dat ze echt willen helpen.

Drug Use
© Yoann Boyer/Unsplash

Hieronder sommen we enkele waarschuwingssignalen op wanneer u een drugsverslaving begint te ontwikkelen. We benadrukken dat elk geval uniek is en daarom zijn de tekens niet voor iedereen hetzelfde; de symptomen kunnen per persoon verschillen, maar ook per medicijn.

Fysieke tekenen

Telkens wanneer het overmatig gebruik van drugs zich vertaalt in een transformatie op lichamelijk niveau, worden we geconfronteerd met fysieke tekenen van afhankelijkheid. De meest voorkomende zijn:

 • Rode ogen / overmatige tranen;
 • Verandering in pupilgrootte;
 • Abrupte gewichtsveranderingen;
 • Moeite met motorische coördinatie;
 • Tremors zonder duidelijke reden;
 • Veranderingen in hartslag en bloeddruk;
 • Verandering in type spraak (onduidelijke spraak bijvoorbeeld);
 • Markeringen op de huid door constante blootstelling aan giftige stoffen;
 • Gebrek aan persoonlijke zorg.

Psychologische tekenen

Hoewel sommige van deze symptomen vaker voorkomen bij hallucinogeen of verontrustend drugsgebruik, zijn andere vaak aanwezig bij verschillende soorten drugs. Het is belangrijk om te beseffen dat psychologische signalen direct verband houden met de mentale toestand (en daaruit afgeleide handelingen).

Mental State
© Usman Yousaf/Unsplash

In deze groep zijn onder meer:

 • Negatief zelfbeeld;
 • Geheugenverlies;
 • Gevoelens van constante angst of angst (en zonder duidelijke reden)
 • Persoonlijkheidsveranderingen en gemoedstoestanden;
 • Momenten van hyperactiviteit alleen op bepaalde momenten van de dag;
 • Verhoogde prikkelbaarheid en woede-uitbarstingen;
 • Desinteresse in dagelijkse activiteiten en hobby’s;
 • Gebrek aan concentratievermogen;
 • Hallucinaties (op dit punt is het belangrijk om de oorsprong te begrijpen, omdat het ook een indicatie kan zijn van een psychische aandoening).

Gedragssignalen

Alleen al het drugsgebruik versterkt de gedragsverandering onmiddellijk daarna, maar het effect kan na verloop van tijd aanhouden. Wanneer consumptie een verslaving wordt, weerspiegelt de verandering in het gedrag van de verslaafde in het sociale en professionele leven zijn innerlijke strijd.

Isolation
© Annie Spratt/Unsplash

Dit zijn mogelijke waarschuwingssignalen:

 • Sociaal isolement van vrienden en familie;
 • Daling van de productiviteit;
 • Gedragsverandering in het licht van werk of sociale verplichtingen;
 • Aandringen op risicovol gedrag op een permanente basis;

Hoe iemand te helpen stoppen met het gebruik van drugs?;

De sleutelwoorden voor het helpen van drugsverslavingsgevallenzijn bereidheid, geduld en mededogen. Omdat het geen gemakkelijk of onmiddellijk proces is, is drugsverslaving behandelbaar, maar altijd aangepast aan de persoon in kwestie.

De eerste stap om iemand te helpen stoppen met het gebruik van drugs, is laten zien dat er een ondersteuningssysteem is voor de volgende stappen. En dus dat alleen de inzet voor een multidisciplinair team kan helpen bij het oplossen van het probleem.

Bij VillaRamadas hebben we een multidisciplinair team gespecialiseerd in de behandeling van drugsverslaving. Door middel van een programma dat is aangepast aan elke patiënt, helpen we bij de relatie met medicijnen en proberen we te laten zien hoe we een leven zonder chemische stoffen kunnen hervatten. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze behandelingen en hoe wij u kunnen helpen.

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *