A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Oorzaken voor drugsgebruik

Partilhar

Drugs zijn geclassificeerd als depressiva, stimulerende middelen en hallucinogenen of verstorende middelen en zijn stoffen die afhankelijkheid kunnen veroorzaken. Terwijl sommige onder enige controle kunnen worden geconsumeerd, zijn andere giftiger en hebben daarom meer kans op een verslavend effect op degenen die ze innemen. Het is dus belangrijk om te begrijpen welke soorten drugs er bestaan, maar vooral wat enkele van de oorzaken kunnen zijn die overmatige consumptie stimuleren.

In dit artikel probeert VillaRamadas Clinic enkele factoren op te merken die ze in de gaten kunnen houden als ze overwegen iemand in hun omgeving te hebben die op het punt staat een verslaving te creëren als gevolg van drugsgebruik.

Lista de Conteúdos

Oorzaken voor drugsgebruik

Er zijn momenteel drie soorten drugsgebruik geïdentificeerd: experimenteel gebruik, recreatief gebruik en verslaving.De eerste twee, zoals de namen al aangeven, zijn punctuele situaties, deels uit nieuwsgierigheid, soms uit een gevoel van plezier in het directe moment.

Alcohol
Alcohol is also considered an addictive substance. Alcohol is a drug that, although legalized and thus more accepted by society, creates the same dependence as illegal drugs. © Vinicius "amnx" Amano / Unsplash

Consumptie van afhankelijkheid is het meest zorgwekkend omdat het noodzaak impliceert, vanwege de frequentie waarmee het begint te gebeuren, en omdat het leidt tot lijden en verlies van controle over de situatie. Hoewel drugsverslaving een behandelbare chronische ziekte is, moet rekening worden gehouden met enkele factoren die als mogelijke oorzaken van drugsgebruik worden aangemerkt. Zij zijn:

 • Nieuwsgierigheid – punctuele nieuwsgierigheid kan leiden tot recreatieve consumptie, die op zijn beurt een systeem en dus een toevoeging wordt;
 • Gevoel van behoefte om de gemoedstoestand te veranderenom aan de realiteit te “ontsnappen”;
 • Familiesysteem en kwaliteit van relaties en interacties, namelijk onstabiele en destructieve omgevingen;
 • Psychische stoornissen – het reeds bestaan ​​van andere stoornissen, zoals angst of depressie, is een factor voor een eventueel groter gebruik van drugs;
 • Groepsdruk om in een sociaal perspectief te passen (vaker bij jongere leeftijdsgroepen);
Drug gebruik
© Mikail Duran/Unsplash
 • Sociale uitsluiting of marginaliteit;
 • Psychische afhankelijkheid – wanneer de persoon zich pas goed voelt na het nemen van drugs;
 • Lichamelijke afhankelijkheid – treedt op wanneer het gebruik van drugs frequent is, wat leidt tot de schorsing, waardoor een ontwenningssyndroom (kater) ontstaat en daardoor de voortgezette consumptie verbetert;
 • Eigenschappen van stoffen – sommige stoffen werken sneller en intenser op het lichaam en zijn daarom bepalend voor overmatige consumptie;
 • Gemakkelijke toegang tot verslavende middelen;
 • Genetische aanleg – volgens sommige onderzoeken kan het feit dat familieleden met een geslachtsverslaving hebben het risico op het ontwikkelen van overmatige consumptie verhogen

Als je je realiseert dat iemand in je omgeving met verschillende van deze factoren te maken heeft en dat dit situaties van isolatie en middelengebruik in de hand werkt, help hem dan. Bij VillaRamadas Clinic hebben we professionals beschikbaar om u te helpen bij het bestrijden van verslaving, en ook om u te helpen dit gezondheidsprobleem beter te begrijpen. Praat tegen ons.

Van recreatieve consumptie tot verslaving

Pills

Er is geen getal dat het moment kan definiëren waarop de consumptie van een middel overgaat van recreatief gebruik naar overmatig gebruik en afhankelijkheid. De fijne lijn van occasionele consumptie tot verslaving varieert altijd van persoon tot persoon. Er zijn mensen die aanleg hebben voor obsessief en compulsief gedrag.

Ondanks alles is het een consensus om te zeggen dat verslaving aan middelen een realiteit is wanneer er sprake is van overmatige consumptie die situaties van gevaar voor het individu creëert. Op deze manier laten we hier de tekenen achter die wijzen op de paradigmaverschuiving en die consumptie in een geval van verslaving veranderen.

 • Verlies van controle over het volume van de middelenconsumptie
  • Constant denken over het gebruiken of krijgen van de drugs
  • Mislukte onthoudingspogingen en opeenvolgende terugvallen
 • Verslaafde ontkenningvan de ernst van het probleem wanneer hij wordt geconfronteerd met de situatie
 • Onvermogen om sociale verantwoordelijkheden te vervullen, zowel op persoonlijk als op professioneel niveau
 • sociale onthouding

Gevolgen van drugsgebruik

Drug Comsumption

Omdat het in veel gevallen een ernstige verslaving wordt, leidt dwang tot drugs of andere giftige stoffen ertoe dat het leven van verslaafden op verschillende gebieden wordt beïnvloed. De prijs die moet worden betaald, die in elk geval van verslaving altijd hoog is, kan slechts één levensterrein zijn of meerdere. Van de meest zichtbare gevolgen benadrukken we:

 • Lichamelijke aandoeningen – slecht functioneren van organen, van het hart tot de lever en natuurlijk de hersenen;
 • Psychische ziekten – de meeste stoffen tasten de hersenen aan, vernietigen neuronen en verminderen het vermogen om dagelijkse taken uit te voeren;
 • Ontwikkeling van stoornissen zoals angst of depressie;
 • Isolatie van familie en samenleving.

Hoe om te gaan met drugsgebruik?

Aangezien drugsgebruik een aanjager is van langdurig verslavingsgedrag, moet hier zorgvuldig naar worden gekeken, aangezien het kan leiden tot de ontwikkeling van chronische ziekten (verslaving).

De beste manier om met drugsmisbruik om te gaan, is dus een passende behandeling te zoeken. Om de behandeling efficiënt te laten zijn en om de verslaafde echt te helpen een gezond en evenwichtig leven te herstellen, is de wil van de verslaafde nodig om de behandeling te starten. Ondersteuning van uw dichtstbijzijnde kern kan ook helpen bij het herstelproces.

Support

De behandeling van overmatig drugsgebruik moet worden uitgevoerd door een gespecialiseerd, multidisciplinair medisch team dat gebieden als psychiatrie, psychologie, ergotherapie en sociale diensten onder de aandacht brengt. In termen van soorten behandelingen variëren deze afhankelijk van de mate van ontwikkeling van de verslaving; de meeste behandelingen worden intramuraal uitgevoerd, maar soms is professionele ondersteuning mogelijk in consulten wanneer een verslaving in een vroeg stadium wordt gesignaleerd.

Bij In VillaRamadas Clinic zijn professionals gespecialiseerd in de behandeling van verschillende soorten drugsverslaving, van alcohol tot hallucinogene of storende drugs. Neem contactmet ons op voor meer informatie over onze behandelingen en hoe we u of uw geliefde/vriend kunnen helpen.Hulp vragen is slechts de eerste stap in herstel.

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Próximo