A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Hoe drugsverslaving te behandelen?

Hoe drugsverslaving te behandelen?

Partilhar

Een drugsverslaving definieert zich als een als een continue consumptie van drugs, zijnde een chemische afhankelijkheid die niet alleen de verslaafde kan treffen, maar ook zijn naasten. Drugsverslaving is een ernstig probleem dat rationeel en met de steun van een gespecialiseerd professioneel team moet worden aangepakt.

VillaRamadas is een expert in de behandeling van middelenverslavingen en heeft methoden om met drugsverslaving om te gaan (ongeacht het type drug). Omdat het niet mogelijk is om alleen te doen, leggen we hier op een eenvoudige manier een paar van de stappen uit die onderdeel zijn bij de behandeling van drugsverslaving.

Lista de Conteúdos

De realiteit van drugsverslaving onder ogen zien

Substance Abuse
© Christopher Lemercier/Unsplash

Voor het team van VillaRamadas is een van de eerste stappen in de behandeling van drugsverslaving: Toegeven dat er een probleem is. Wanneer de verslaafde toegeeft verslaafd te zijn en echt een ziekte heeft, wordt aangenomen dat deze de bereidheid heeft om de volgende stappen onder ogen te zien en er een drijvende kracht is zijn voor een succesvolle behandeling.

Definieer het behandelplan

In samenwerking met een gespecialiseerd professioneel team moet voor elke patiënt een gespecialiseerd en uniek behandelplan worden opgesteld. Dit omvat onder andere psychologische beoordeling, individueel plan met doelstellingen en doelen, therapeutisch plan.

Implementeer een therapeutische benadering

VillaRamadas gebruikt haar in eigen huis ontwikkelde Change & Grow Model voor therapeutische interventies in het kader van Middelengebruiksstoornissen. Bovendien wordt de verslaafde aangemoedigd om een ​​proces van zelfontdekking te ontwikkelen.

Support System
The therapeutic process must involve the addicted individual and his closest circle. This type of approach allows for the establishment of trusting relationships that can help to resume the daily routine after treatment © Rémi Walle/Unsplash

Via verschillende methoden en technieken wordt de patiënt aangemoedigd om nieuwe perspectieven te zien en een andere betekenis voor zijn leven te ontdekken. Gedrag van verantwoordelijkheid, balans, vertrouwen, dynamiek en nieuwe sociale relaties worden belicht, om een ​​balans tussen lichaam en geest te verzekeren.

Accepteer dat de behandeling duurzaam is

Het probleem toegeven, de waarheid onder ogen zien (en niet in ontkenning leven) en accepteren dat je een drugsverslaving hebt, maakt deel uit van de behandeling van een verslaving, maar het moet gepaard gaan met enig begrip van de implicaties. De behandeling is gericht op het herstellen van het evenwicht en moet daarom niet licht worden opgevat.

De behandeling van drugsverslaving is niet voor alle mensen met een verslaving hetzelfde. De duur van elk therapeutisch proces op dit gebied is uniek en gepersonaliseerd voor elke persoon (bij VillaRamadas hebben we een integratief model dat is afgestemd op de behoeften en moeilijkheden van elk individu).

En onthoud dat er manieren zijn om iemand te helpen die is ondergedompeld in deze wereld van verslaving. Je kunt iemand helpen om van de drugs af te komen, maar vergeet nooit hoe belangrijk het is om samen te werken met een gespecialiseerd professioneel team. Wees aanwezig en informeer u hierover.

Als je iemand kent die een moeilijke tijd doormaakt met drugsverslaving, moedig hem dan aan om hulp te zoeken. Praat tegen ons. Samen kunnen we de beste weg naar herstel vinden.

Tags:

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Próximo