A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Hoe om te gaan met sociale netwerken en tegelijkertijd de geestelijke gezondheid te beschermen

Hoe om te gaan met sociale netwerken en tegelijkertijd de geestelijke gezondheid te beschermen

Partilhar

De overgrote meerderheid van de bevolking gebruikt dagelijks minstens één sociaal netwerk. Als we naar een meer specifieke groep gaan kijken, zal het ook niet moeilijk zijn om mensen te vinden die meerdere sociale netwerken hebben. Van Facebook tot Instagram, en niet te vergeten Youtube of WhatsApp, onder vele anderen, sociale netwerken zijn een constante aanwezigheid in de routine van velen.

Wanneer ze echter te veel worden gebruikt, kunnen ze zelfs negatief zijn en een grote impact hebben op het leven van mensen. Hier bij VillaRamadas geven we u enkele tips over hoe u het effect ervan op uw dagelijks leven en op uw geestelijke gezondheid kunt verminderen.

Cell Phone Use
© Jonas Leupe/Unsplash

Dit zijn slechts richtlijnen om in de praktijk te brengen. Als je echter het gevoel hebt dat je een andere vorm van hulp nodig hebt om van deze verslaving af te komen, aarzel dan niet om hulp te zoeken en met ons in gesprek te gaan. Ons multidisciplinair team kan u helpen bij het vinden van tools waarmee u een evenwichtiger leven kunt leiden.

Lista de Conteúdos

Sociale netwerken versus geestelijke gezondheid. Is er echt invloed?

Ja, er is ongetwijfeld een impact. Hoewel ze in wezen bedoeld zijn om informatie te delen, zijn de huidige sociale netwerken in de meeste gevallen nog steeds een uitstalraam. Alsof het een winkel is. Elk sociaal netwerk probeert inhoud te presenteren die opvalt en de lezer aandachtig houdt.

Hoe wordt het een bedrijf? Welnu, het aanbod varieert afhankelijk van de vraag en in dit geval is de vraag van velen het idee om een ​​perfect droomleven te vinden. Zo worden sociale netwerken een reservoir van mogelijke triggers voor de mentale gezondheid van velen.

On Computer
© Pexels

En ondanks de gemakkelijke en dagelijkse toegang zien veel mensen sociale netwerken al als een toevoeging. De verslaving om altijd op de hoogte te zijn van alles wat er gebeurt, alle trends, de nieuwste virale publicaties, zijn samen een zeer negatief gevolg van hun ongecontroleerd gebruik.

Voor veel mensen, hoewel ze misschien niet toegeven dat ze een soort verslaving aan sociale netwerken hebben, realiseren ze zich dat deze: oorzaken van isolement en eenzaamheid. Het bekijken van bepaalde inhoud op sociale netwerken kan er bijvoorbeeld toe leiden dat een persoon verschillende symptomen begint te creëren van: depressie, afgunst, een laag zelfbeeld of angst van anderen. En in veel, voor het maken van een directe vergelijking van jouw leven met het (schijnbare) leven van anderen.

Dus ja. Social media is voor veel mensen een emotionele trigger. Als ze niet op een gezonde manier worden gebruikt, worden ze al snel het startpunt voor het ontstaan ​​van psychische problemen.

Is het mogelijk om de impact van sociale media te minimaliseren zonder volledig offline te gaan?

Ja. Door een paar strategieën en veel zelfbeheersing kan iedereen naast sociale netwerken leven zonder dat ze hun dagelijks leven beïnvloeden. Het is echter noodzakelijk om te weten hoe je allereerst de grens van het gezonde tot obsessie kunt definiëren.

Als je aan de ene kant denkt dat je echt de controle kwijt bent, is het misschien het beste om een ​​​​algemene bezuiniging te doen, met verwijderde accounts en offline te gaan. Maar aan de andere kant, als je toch een aanspreekpunt wilt hebben, kun je misschien tools ontwikkelen die het negatieve effect van sociale netwerken helpen verminderen.

Het is geen gemakkelijke weg, en het zal altijd veel inspanning vergen, maar het is de weg naar een emotioneel stabieler leven.

Woman at Computer
© Vlada Karpovich/Pexels

6 tips om jezelf te beschermen tegen sociale media voor de geestelijke gezondheid

Om op een meer evenwichtige manier om te kunnen gaan met de echte situaties van de echte wereld, of ze nu verdrietig, verdrietig of gelukkig zijn, is het noodzakelijk om te weten hoe je moet omgaan met wat er in de echte wereld gebeurt. digitale wereld. Sociale netwerken kunnen immers niet alleen worden gezien als een podium voor het vergelijken van levens of doelen en behaalde prijzen. Ze worden ook gebruikt om gelukkige momenten te delen of om verder weg gelegen vrienden en familie te vergezellen.

Zo heeft VillaRamadas 6 tips verzameld om je mentale gezondheid te beschermen, die je op elk moment in de praktijk kunt brengen. Ze vertegenwoordigen geen directe, abrupte en onmiddellijke rem, maar een heropvoeding van hun eigen gedragspatroon.

1. Tijdelijke detox

Phone
© Kenny Eliason /Unsplash

Klopt. Probeer tijdsperioden te creëren waarin de toegang volledig nul is. Je begint je misschien te realiseren dat je toch niet zo veel hoeft te zien wat er met anderen gebeurt, en beetje bij beetje zul je sociale media voor kortere en kortere tijd gaan bekijken.

2. Beperk het gebruik

Creëer specifieke momenten om sociale netwerken te openen. Ook als je het op de agenda zet als je het zo beter organiseert. Probeer uw mobiele telefoon/computer te gebruiken om sociale media te controleren wanneer u weet dat u meer alleen zult zijn, en geniet zo van uw vrije tijd in het gezelschap van familie en vrienden. Maar ook met de opmerking: niet gebruiken in de slaapkamer. Kies een actief moment van de dag en geniet van de laatste en vroege uren van de dag om altijd uit te rusten en bij jezelf te zijn.

3. Test je emoties

Check nooit tegelijkertijd social media. Probeer verschillende tijden en probeer een klein dagboek bij te houden waarin je opschrijft hoe je je voelt en wat je uit deze reis hebt gehaald via je sociale media-accounts. Waarom? Een snelle analyse kan bepalen welke het beste toegankelijk zijn, hetzij door de inhoud van de inhoud, hetzij door de manier waarop het eruitziet nadat het zich in “digitale interactie” bevindt.

Phone Social Networks
© Daria Nepriakhina/Unsplash

4. Ruim je sociale netwerken op

Nadat u zorgvuldiger bent gaan analyseren wat u voelt wanneer u uw sociale netwerken ziet, is het ideaal om te evalueren wie u volgt of begrijpt wie u volgt. Verwijder alle contacten die niets toevoegen aan je leven, inclusief die voormalige collega’s of oude vrienden wiens berichten je altijd ongemakkelijk maken met de wereld of met jezelf. En dat geldt ook voor merken. Ontvolg al diegenen met wie je je niet langer identificeert. Je krijgt een profiel dat meer gericht is op wat je interesseert en dat echt belangrijk is.

5. Evalueer uw eigen sociale media-accounts opnieuw

Maak je echt gebruik van elk sociaal netwerk? Gebruik je ze allemaal op dezelfde manier? Misschien komt een deel van je angst voort uit het hebben van meerdere accounts en het gevoel dat je ze allemaal op dezelfde manier moet bereiken. Nee, dit uitgangspunt is onjuist. Wat u moet doen, is evalueren wat u hebt, welk type toegang u heeft, welk gebruik u heeft en vervolgens evalueren wat u moet doen. Ons advies? Verwijder alle applicaties die je niets meer geven dan het gevoel dat je kunt “kijken en snuffelen” in het leven van anderen. Blijf bij de sociale netwerken die u effectief gebruikt.

6. Geef prioriteit aan het moment

Welfare
© Unsplash

Maak je geen zorgen over het posten van iets wanneer het gebeurt. Sociale netwerken kunnen en zijn een plek om te delen, maar het hoeft niet onmiddellijk te zijn. Geniet van het moment, maak foto’s en denk aan jezelf en de herinnering die je wilt bewaren, maar stop het moment niet.

Als je dan nog steeds wilt, wanneer je niet bij het diner van een vriend, op een familiefeest of op de bruiloft van je beste vriend bent, deel dan foto’s als een goede herinnering aan het moment dat je leefde. Verwar sociale media niet met het echte leven.

Denk dat je niet de enige bent in deze strijd. Sociale netwerken bestaan, ze zijn er en hun dagen zijn nog niet geteld. Por isso, a equipa de VillaRamadas está aqui para o(a) Daarom is het VillaRamadas-team hier om u te leren hoe u er op de gezondst mogelijke manier mee om kunt gaan. Leer ze in je leven te hebben, maar op een gematigde, voorzichtige en positieve manier.

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *