A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Depressie: wat is het? Hoe ernstig kan een depressie zijn?

Depressie: wat is het? Hoe ernstig kan een depressie zijn?

Partilhar

Na twee onstabiele jaren als gevolg van COVID-19 heeft de huidige oorlogssituatie tussen Rusland en Oekraïne geleid tot angst, maar ook tot gevallen van depressie in Portugal. Vaak beïnvloeden wereldordeproblemen ons leven zo intens dat ze verantwoordelijk zijn voor de toename van werkloosheid, gezinsproblemen en natuurlijk voor de toename van depressies.

In dit artikel zullen we alle twijfels die er zijn over depressie specificeren en begrijpen hoe de ziekte de mentale gezondheid van een persoon en zijn omgeving beïnvloedt.

Lista de Conteúdos

Wat is depressie en wat is angst?

Het woord depressie is voor ons allemaal gemeengoed geworden om gevoelens van enorme droefheid en bitterheid te definiëren. Wanneer deze gemoedstoestanden aanhouden, zal dit waarschijnlijk een verstoring veroorzaken en de persoon zonder energie achterlaten.

In feite is er geen behoefte meer om contact met anderen op te nemen, waardoor de affectieve banden verbreken.

depression

Naast de traumatische gebeurtenissen in oorlogstijd spelen veel factoren een rol bij depressie Depressie kan worden veroorzaakt door ongelukken, verdriet, tragedie, echtscheidingen, of zelfs ver weg wonen van een geliefde. Hoewel het vooral mensen met meer introverte profielen treft, kan het ook extraverte personen treffen.

Wat betreft angst, het is een gevoel dat verband houdt met een teveel aan zorgen over de toekomst. Stel je voor dat je plannen maakt voor een bruiloft. Toch is het iets waar je op moet letten, omdat het kan leiden tot paniekaanvallen en obsessief-compulsieve stoornissen. In meer alarmerende gevallen kan angst worden geassocieerd met een posttraumatische stressstoornis.

Wat zijn de symptomen van depressie?

isolation depression

Er zijn verschillende symptomen van depressie die je echt niet over het hoofd mag zien.

 • stemmingswisselingen;
 • Verlies van interesse in een bepaalde activiteit of hobby zonder logische verklaring;
 • Vermoeidheid;
 • Spierpijn;
 • Slaapproblemen;
 • Moeite met concentreren op school, op het werk of bij eenvoudige huishoudelijke taken;
 • Gebrek aan eetlust;
 • rusteloosheid.

Het is niet gepast om de symptomen van depressie te kleineren. Dit is een ziekte van alle leeftijden en kan zowel tieners, kinderen als ouderen treffen.

Het eerste dat een persoon die aan een depressie lijdt, moet doen, is erkennen dat het niet goed met hem of haar gaat en de moed hebben om hulp te vragen. U moet rekenen op de steun van familie of vrienden en moet overstappen op professionele hulp. Toch, als deze thuisondersteuningscirkel niet voldoende is, moet een ziekenhuisopname worden overwogen bij een gespecialiseerde kliniek. Bij VillaRamadas zullen we in eerste instantie de klinische diagnose van depressie en de bijbehorende behandeling uitvoeren, met strategieën die volgens ons van fundamenteel belang zijn voor de getroffen persoon om hun dagelijks leven samen te kunnen vatten.

Hoe ernstig kan een depressie zijn?

depression

Wil je weten hoe ernstig een depressie kan zijn? Zoals we hebben gezien, treft de ziekte veel mensen over de hele wereld. Maar is dit ziektebeeld voor iedereen hetzelfde? In feite zijn er verschillende stadia van depressie, afhankelijk van de intensiteit van de symptomen. Zijn zij:

 • Depressieve episode (milde depressie)
 • Gemengde episode van angst en depressie;
 • Seizoensgebonden depressieve stoornis;
 • Dysthymie of aanhoudende depressieve stoornis;
 • Depressieve stoornis (MDD) of depressieve stoornis (MDD);
 • Premenstruele dysforische aandoening;
 • Depressieve stoornis veroorzaakt door medicatie;
 • Chronische depressie;
 • atypische depressie;
 • Bipolaire depressie type 1 of type 2;
 • Diepe depressie;
 • Psychotische depressie.

Van al deze stadia is psychotische depressie de meest zorgwekkende, omdat deze wordt veroorzaakt door hallucinaties en de getroffen persoon niet langer in staat is om onderscheid te maken tussen wat realiteit is en wat niet. Naast emotionele onbalans, beweert deze persoon dingen en mensen te kunnen zien, voelen en ruiken die niet bestaan.

Als dit niet goed wordt opgevolgd, kan depressie leiden tot zelfmoord. Hoe dieper en langduriger de emoties van verdriet en angst, hoe moeilijker het zal zijn om uit een depressie te komen.

Hoe kan ik omgaan met depressie?

Let op, zelfmedicatie met antidepressiva is niet aan te raden, deze zijn op doktersvoorschrift en dienen te worden voorgeschreven als het echt nodig is. Misbruik van antidepressiva kan leiden tot drugsverslaving, vanwege het ontspannende effect van de medicijnen.

Het is niet gemakkelijk om met een depressie om te gaan. Herstelwerk is een lange reis die, zoals eerder vermeld, gezinsondersteuning nodig heeft. Zowel het gezin als het individu moeten het erkennen en beseffen dat er iets moet veranderen.

depression

Terwijl je probeert iemand uit een depressie te helpen, moet je voor jezelf, je geest en je lichaam zorgen. We zijn ons ervan bewust dat uw bereidheid om een ​​depressieve persoon te helpen enorm is, maar doe er alles aan om het evenwicht te bewaren.

Ga dan voor de behandeling van depressie in een kliniek als VillaRamadas, waar we via een gefocust team beloven de depressieve persoon te helpen terug te keren naar het leven dat hij voorheen had.

Is het mogelijk om depressie te voorkomen?

Depressiepreventie is mogelijk ongeacht het type depressie dat u treft. Laat je door geen enkele angst overweldigen en laat zien dat je in staat bent om elk probleem te overwinnen. De eerste stap om depressie te voorkomen is om dagelijks uit je comfortzone te stappen.

prevent depression
 • De eerste stap om depressie te voorkomen is om dagelijks uit je comfortzone te stappen.
 • Bezoek nieuwe plekken en maak contact met nieuwe mensen;
 • Doe aan lichaamsbeweging, ga aan het eind van de dag wandelen of ga zwemmen;
 • Zoek iemand met wie je kunt praten of naar wie je je hart kunt luchten als je je niet lekker voelt;
 • Luister naar muziek, ga naar de bioscoop of het theater. Hoewel cultuur vaak over het hoofd wordt gezien, zijn dit activiteiten die je kunnen helpen om mentaal in balans te blijven;
 • Deel uitmaken van een initiatief in uw buurt of gemeenschap;
 • Oefen meditatie en wees gefocust op het positieve;
 • Zorg voor een gezonde levensstijl, met voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega 3 en B-vitamines;
 • Vermijd overmatig gebruik van alcoholische dranken

Onthoud altijd dat je bij mensen moet zijn die goed voor je zijn en doen waar je echt gelukkig van wordt. Dit zijn de gedragingen die u zullen helpen na te denken over bepaalde slechte episodes en te voorkomen dat u in een depressie terechtkomt.

Is depressie te genezen? Wat is de beste behandeling?

Ja, depressie is te genezen, ook al is het niet gemakkelijk om van de ene op de andere dag uit een depressie te komen. Zoek hulp als je twijfelachtige gedachten niet aankunt of zelfs als je geen zin hebt om uit bed te komen.

deal with depression

U kunt contact opnemen met VillaRamadas zodat wij in een eerste fase tot de diagnose depressie kunnen komen. Onze professionals zullen begrijpen welke soorten onderzoeken moeten worden uitgevoerd en of ziekenhuisopname noodzakelijk is. Ziekenhuisopname bij depressie komt voor in heel bijzondere situaties, zoals bij eendepressieve stoornis.

Wanneer depressie niet wordt behandeld, kan dit verontrustende gevolgen hebben die het sociale, professionele en gezinsleven van de getroffen persoon zullen beperken. Hoe eerder de interventie start, hoe beter. Bij VillaRamadas begrijpen we de behoeften van mensen met een depressie en hun families. Wees niet bang en vraag om deskundige hulp.

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Próximo