A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Depressie: 10 symptomen die u niet mag negeren

Depressie: 10 symptomen die u niet mag negeren

Partilhar

Depressie kan zich uiten in een staat van diepe droefheid, maar er moet voor worden gezorgd dat deze niet wordt verward met voorbijgaande droefheid. Deze klinische toestand beïnvloedt de geest en manifesteert zich ook vaak door fysieke factoren. Het is belangrijk om te beseffen dat dit kan worden behandeld als de juiste diagnose wordt gesteld.

Als u echter denkt dat u een depressie heeft, of als u denkt dat iemand in uw naaste omgeving een depressie kan hebben, het is belangrijk om te weten hoe u de tekenen en symptomen moet interpreteren. Wetende dat verdriet op zichzelf geen symptoom van depressie is, is het belangrijk om andere tekenen en symptomen te kennen en te herkennen.

Depression
© Pexels

Bij VillaRamadas hebben we een professioneel team dat gespecialiseerd is in de diagnose en behandeling van dit soort psychische stoornissen, maar we willen dat u op de hoogte bent van waarschuwingssignalen zodat u om hulp kunt vragen. Hoewel er verschillende soorten depressie zijn, moet u erachter komen wat de belangrijkste tekenen en symptomen van depressie in het algemeen zijn, en het is belangrijk dat u ze niet negeert.

Maar bewaar de opmerking: een symptoom is niet synoniem met depressie. Om de diagnose depressie te kunnen stellen, is het noodzakelijk dat verschillende symptomen worden herkend en geïdentificeerd door gespecialiseerde professionals en dat ze voldoen aan een bepaald patroon van persistentie.

Lista de Conteúdos

1. Gevoelens van leegte of verdriet

Misschien wel het meest voorkomende symptoom van depressie is het gevoel van leegte of verdriet. Het wordt een waarschuwingsfactor als het constant is en zonder duidelijke reden. Het is een teken dat de geest niet optimaal functioneert.

Daarom is het belangrijk om te beseffen dat dit gevoel van diepe droefheid niet moet worden verward met een situatie van voorbijgaande droefheid.

2. Slaapproblemen

Sleep Problems
© Pexels

De kwaliteit van de slaap kan een van de factoren zijn die de menselijke geest het meest beïnvloeden. Door niet te rusten, is de geest vatbaarder voor negatieve, verontrustende gedachten die misschien niet overeenkomen met de werkelijkheid.

3. Gebrek aan energie

Het gebrek aan energie (fysieke factor) is meestal het gevolg van uitputting van het lichaam. Het kan in sommige gevallen voortkomen uit slapeloosheid en leiden tot verandering in dagelijkse routines, zoals moeite met het doen van huishoudelijke taken of onwil om sociale interacties in stand te houden.

4. Gebrek aan concentratie

In een depressieve toestand is het gebruikelijk dat het gebrek aan concentratie constant wordt in het dagelijks leven van het individu. Het kan voortkomen uit slaapgebrek en negatieve gedachten (die al het andere overweldigen).

lack of concentration
© Andrea Piacquadio/Pexels

5. Pijn in het lichaam

Als gevolg van slapeloze nachten en gebrek aan energie, is het gebruikelijk dat een persoon met een depressieve aandoening wat lichamelijke pijn heeft, wat ook kan leiden tot langzamer voortbewegen.

6. Prikkelbaarheid/plotselinge stemmingswisselingen

Hoewel het een gevolg kan zijn van andere symptomen van depressie (zoals slaapproblemen), komen plotselinge stemmingswisselingen ook vaak voor.

Mood Swings
© Andrea Piacquadio/Pexels

7. Verandering in eetlust

Het veranderen van eetgewoonten, hetzij door de eetlust te verminderen of te vergroten, kan een indicatie zijn dat de geestelijke gezondheid mogelijk niet goed is.

8. Gebrek aan persoonlijke verzorging

Wanneer een persoon niet langer de behoefte (of zelfs het verlangen) voelt om voor zichzelf te zorgen, is dit een waarschuwingssignaal. Het onthult dat er in haar bewustzijn een soort van impuls is die haar ervan weerhoudt controle te hebben over wat ze vroeger deed op een regelmatige basis en dat ze nu niet langer de behoefte voelt om dezelfde gewoonte aan te houden (maar zonder duidelijke reden).

9. Middelenmisbruik

Wanneer verdriet zich ontwikkelt tot leed, kan verslavend gedrag worden geactiveerd. Om negatieve gevoelens te negeren, en in de zoektocht naar een tijdelijke vreugde, zijn er individuen die hun toevlucht zoeken in alcohol en/of drugs en in een cyclus van afhankelijkheid van deze stoffen terechtkomen.

Ondanks dat het een mogelijk te identificeren symptoom is, is het niet altijd aanwezig. Wanneer het echter aanwezig is, moet het altijd worden geëvalueerd binnen een hele reeks gedragingen.

10. Gedachten aan de dood/zelfmoord (zelfmoordgedachten)

De reeks van de verschillende symptomen die hierboven zijn genoemd, kan ertoe leiden dat, samen met het gevoel van diepe droefheid, het gevoel van leegte nog groter wordt en gedachten aan dood en/of zelfmoord oproept. Deze kunnen gezien worden als de oplossing om aan de depressieve toestand te ontsnappen (vaak overlappend met het idee om hulp te vragen).

Mental Health
© Kat Smith/Pexels

Als u denkt dat u meerdere symptomen van bovenstaande heeft, neem dan contact met ons op. Ons team gespecialiseerd in VillaRamadas zal u kunnen helpen met een juiste diagnose, om de beste behandeling voor u te presenteren. Aarzel niet om hulp te zoeken.

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *