A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

7 tekenen dat je een workaholic bent en het rustiger aan moet doen

7 tekenen dat je een workaholic bent en het rustiger aan moet doen

Partilhar

Workaholic duidt op een persoon die is verslaafd aan werk of wie heeft een dwang om te werken. Er zijn mensen die workaholism beschouwen als een pathologie van ernstige afhankelijkheid van werk. Een workaholic persoon is vaak erg betrokken en gemotiveerd door zijn werk, maar heeft er tegelijkertijd weinig plezier in.

Dit is het soort gedrag dat het leven van een persoon kan beïnvloeden op verschillende gebieden, waaronder sociale relaties, mentale en zelfs fysieke gezondheid. Wetende dat overwerk slechts de eerste stap is naar een klinische toestand van burn-out, is het uiterst belangrijk dat je je realiseert dat een workaholic kan leiden tot gezondheidsproblemen en niet moet worden gezien als een status van glorie.

Working at Computer
© Glenn Carstens-Peters/Unsplash

Langere uren werken ten koste van vrije tijd met het gezin, bijvoorbeeld, maakt je geen betere professional of een beter mens. Het verandert je wel in iemand die bewust zijn gezondheid op het spel zet en hulp nodig heeft bij het vinden van een balans in zijn leven.

We laten hier echter het voorbehoud achter: je kunt en mag een workaholic-toestand niet verwarren met een geïsoleerd moment van groter werkvolume. Eens kijken, in een situatie waarin je bijvoorbeeld bezig bent met een evenement of productlancering. Het is normaal dat er een piek is in werk en overuren. Maar omdat je geïsoleerd bent en toegewijd bent aan dit project, ben je geen workaholic. Gewoon iemand die toegewijd is aan het werk.

Lista de Conteúdos

Hoe weet je of je een workaholic bent?

Office
© Getty Images/Unsplash+

In dit artikel laat het VillaRamadas-team enkele tips achter om te begrijpen of u mogelijk in de problemen komt obsessie met werk. Als u merkt dat u aan veel van deze punten voldoet, stop, haal diep adem en stel prioriteiten opnieuw in. Net zoals het belangrijk is om vooruit te gaan met nieuwe dingen, het is belangrijk om te weten hoe je kunt kalmeren en stoppen om te stabiliseren.

1. Lange uren. Eerste versus laatste

Er is geen regel tegen vroeg aankomen op uw werk, of zelfs later vertrekken als het gerechtvaardigd is, maar het belangrijkste is de norm. Als je altijd als eerste aankomt en als laatste vertrekt, is het misschien tijd om even stil te staan ​​bij het aantal uren op de werkvloer. Deze gewoonte van lange werkdagen zal een impact gaan hebben op het werk zelf, maar vooral op de kwaliteit van het persoonlijke leven.

2. Niet-bestaande pauzes

Eating at work Workaholic
© Getty Images/Unsplash+

Naast de kwestie van het aantal uren op de werkvloer, is het belangrijk om te weten dat je pauzes moet hebben. Niet alleen omdat ze je recht als werknemer zijn, maar omdat ze juist heel belangrijk zijn voor je mentale gezondheid. Overdag moet je altijd pauzes hebben voor snacks en de lunch moet echt voldoen aan de wettelijke tijd. Laat je niet meeslepen door groepsdruk en doe wat goed is voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

3. Gebrek aan hobby’s

Het is laat in de nacht en je weet niet wat je moet doen? Of vind je in het weekend geen activiteiten die je boeien? Misschien is dit een teken dat je te veel gefocust bent op je werk. Het gebrek aan niet-beroepsmatige activiteiten en hobby’s is het gevolg van een te grote focus op de professionele wereld, tot het punt dat ik aan niets anders meer kan denken dan aan dit onderwerp.

4. Constante stress

Work Stress
© Getty Images/Unsplash+

Zoals we eerder vermeldden, is incidentele stress over een specifiek project of doel niet ernstig, maar aanhoudende stress is zeer zorgwekkend. Constant zorgen maken is schadelijk voor de gezondheid en kan leiden tot andere aandoeningen zoals angstaanvallen of zelfs paniekaanvallen.

5. Constante behoefte om online te zijn

In een tijdperk waarin alles via berichten en online wordt gedaan, is een van de grootste indicatoren van een workaholic het constant controleren van e-mails. Vooral als je al zonder werk zit en erop staat je inbox te controleren en al je werkberichten te beantwoorden, niet genietend van de tijd met het gezin.

6. Onvermogen om een ​​actueel gesprek te voeren

Work Conversations
© Getty Images/Unsplash+

Hoewel niet veel mensen het opmerken, is het mogelijk om op te merken dat iemand een workaholic kan worden als hij geen enkele vorm van gesprek buiten het werk kan hebben. Als je begint te voelen dat je alleen praat over situaties die zijn gebeurd met klanten, collega’s of op de werkplek, is dit een teken dat je geen balans bereikt waarin je hobby’s, familiemomenten en vrije tijd past.

7. Slaap-/ruststoornissen

Constant werk kan het ritme van je hersenen veranderen, waarbij het probeert 24/7 actief te blijven. Een gedrag dat niet zou moeten gebeuren, de waarheid is dat dit vaak de oorsprong is van slaapstoornissen. Als je merkt dat je steeds moeilijker kunt rusten, in combinatie met andere hierboven genoemde punten, is het duidelijk dat je mogelijk last hebt van een afhankelijkheid van werk. Probeer te vertragen.

Take a Break Workaholic
© Glenn Diaz/Unsplash

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van innerlijke rust en het vinden van een betere balans tussen je persoonlijke en professionele leven, neem dan contact met ons op. Het team van VillaRamadas kan u helpen!

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *