A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Van sociaal alcoholgebruik naar verslaving in 2021

Van sociaal alcoholgebruik naar verslaving in 2021

Partilhar

Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) is Europa wereldleider op het gebied van alcoholgebruik, met een gemiddelde van 9,8 liter pure alcohol per geregistreerde persoon in 2018.

Nederland overtreft dit product en staat wereldwijd op de 13e plaats wat betreft de consumptie van pure alcohol per hoofd van 12,3 liter. Het percentage geheelonthouders (dat wil zeggen, mensen die niet overmatig alcohol consumeren) is ongeveer 18,6% van de mannen en 32% van de vrouwen in Nederland; percentage aanzienlijk hoger dan het Europese gemiddelde (respectievelijk 5,6% en 13,5%).

Lista de Conteúdos

1. “ZWARE” DRUG

Hoewel alcoholgebruik legaal en sociaal geaccepteerd is, omdat het de goedkoopste en meest geadverteerde drug in Portugal is, wordt het ook als de “zwaarste” beschouwd. Naast het feit dat het extreem verslavend is, zijn de gevolgen die inherent zijn aan misbruik voor zichzelf, het gezin en de samenleving alarmerend en destructief.

Denk aan het aantal gezinnen met geweld of gezinnen die zijn vernietigd door alcoholgebruik, gastro-enterologische ziekten (cirrose, zweren, sommige soorten kanker) en de sterfgevallen die ermee gepaard gaan, neurologische pathologieën (polyneuritis, dementie) en vooral , verkeersongevallen met ernstige gevolgen en gevolgen voor betrokkenen, waarbij meer dan 50% onder invloed van alcohol plaatsvindt.

2. ALCOHOL BIJ VROUWEN

Volgens statistieken lopen vrouwen die drie of meer doses alcoholische drank drinken (elk gelijk aan 1 glas rode wijn, 1 blikje bier of 30 ml gedistilleerde drank) per dag hetzelfde risico op het ontwikkelen van borstkanker dan vrouwen die rook een pakje tabak in dezelfde periode.

3. ALCOHOLCONSUMPTIE IN DE ADOLESCENTIE

Onder jongeren is ondanks alle preventie-inspanningen het alcoholgebruik aanzienlijk gestegen. Uit uitgevoerde onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van het universum van leerlingen van de 7e, 8e en 9e klas al alcohol heeft gedronken, zelfs op experimentele basis. Meer dan 30 procent (30%) van de respondenten was al dronken geweest. Het meest verontrustend is dat de meesten zich niet bewust zijn van het gevaar dat alcohol met zich meebrengt. Slechts 30,46% van de proefpersonen begrijpt dat het (bijna) dagelijks drinken van alcoholische dranken veel risico’s met zich meebrengt.

4. AFHANKELIJKHEID EN ERNST VAN ALCOHOLCONSUMPTIE

Psychische afhankelijkheid van alcohol kan optreden binnen een periode van twee tot vijf jaar regelmatig gebruik en lichamelijke afhankelijkheid kan optreden na 15 jaar gebruik.

Omdat het de enige sociaal geaccepteerde en toegestane drug is, wordt de ernst van de overmatige consumptie ervan verhuld. Toch is het mogelijk om verschillende fasen te onderscheiden, in een opeenvolging van toenemende achteruitgang, namelijk:

  • Het experimenteren;
  • Incidenteel verbruik;
  • Regelmatige consumptie;
  • Afhankelijkheid.

Alcoholisme begint vaak als een manier voor een persoon om plezier te hebben en sociaal ongeremd te blijven. Dit is de experimenteerfase.

In een volgende fase is het constante gebruik van alcoholische dranken vaak gerechtvaardigd als een manier om te ontspannen of om te gaan met alledaagse beslommeringen. Naarmate het regelmatiger wordt, is het gebruikelijk om een grotere prikkelbaarheid en zelfs enkele veranderingen in de stemming, interacties en manier van zijn van de persoon op te merken.

Later kan het opvallen dat de persoon die drinkt zijn alcoholgerelateerde gedrag probeert te ontkennen, verbergen en ontkennen. Hij begint vroeger op de dag te drinken en drinkt omdat hij de behoefte voelt aan de toestand van welzijn en euforie die hij krijgt door het drinken van alcohol.

Ten slotte, in de fase van totale afhankelijkheid van alcohol, leeft de alcoholist alleen om te drinken. Je vitale organen worden aangetast en sommige van je persoonlijkheidskenmerken veranderen. Je voelt je verdrietig, geïsoleerd, schuldig, prikkelbaar en gespannen. Ook zijn er maatschappelijke problemen zoals ongevallen en/of afname of uitval van productiviteit.

SAMENVATTING

Het is belangrijk te benadrukken dat de moeilijkheden die inherent zijn aan alcoholafhankelijkheid niet alleen individueel zijn, aangezien waar een alcoholist woont ook een gezin in nood is.

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Próximo