A CARREGAR

Escreva para Pesquisar

Ik denk dat ik een alcoholprobleem heb. Hoe kan ik dit probleem behandelen?

Ik denk dat ik een alcoholprobleem heb. Hoe kan ik dit probleem behandelen?

Partilhar

Het is bekend dat, meer dan het veranderen van een gedrag dat een patroon is geworden, het noodzakelijk is om de gedachten en gevoelens te veranderen die aan de basis liggen van verslavingen.

Maar het is niet altijd gemakkelijk en het is vaak nodig om gespecialiseerde hulp te zoeken voor gevallen zoals alcoholproblemen!

1.Hoe werken stimulerende middelen in ons lichaam?

Tabak, alcohol en zelfs koffie zijn stimulerende stoffen voor het lichaam.

Hoe werken deze stimulerende middelen? De hypofyse – de klier die verantwoordelijk is voor de gewaarwordingen van smaak en geur – is altijd “waakzaam” en, wanneer het deze stoffen detecteert, geeft het een waarschuwing en “roept” alle andere klieren op om de “indringer” te elimineren. Op dat moment wordt de concentratie van energie gevoeld als een prikkel die een gevoel van genot veroorzaakt, daarom wordt de dosis herhaald, waardoor nieuwe prikkels worden gegenereerd. De continue herhaling van dit proces zorgt voor afhankelijkheid, omdat het gewenning veroorzaakt en de klieren hun kracht verliezen om het organisme te beschermen en het die stoffen nodig gaat hebben om te kunnen werken.

2. Behandeling van alcoholverslaving

Ziekenhuisopname voor verslaving als gevolg van het alcoholprobleem maakt het niet alleen mogelijk om te stoppen met het gebruik van middelen, maar ook, en in wezen, van alle routines die ermee samenhangen, waardoor de continuïteit van de veranderingsinspanning wordt verbeterd, binnen een groep die wordt ondersteund door gespecialiseerde professionals die klaar staan om te geven een “handvol” begrip en liefde.

Het probleem van alcohol of alcoholisme is geen erfelijke ziekte, maar heeft in veel gevallen een sterke genetische component. Kinderen van ouders met problemen in verband met alcoholgebruik hebben meer kans op hetzelfde probleem, niet alleen omdat ze thuis een model hadden, maar ook vanwege een genetische aanleg (die niets met het lot te maken heeft!).

Toevoeging aan alcohol is volledig onverenigbaar met sociale controle over het drinken, en daarom wordt de praktijk van totale onthouding gesuggereerd als de enige volledig effectieve manier om vrijheid van afhankelijkheid te bieden en terugval te voorkomen.

Ziekenhuisopname en behandeling bieden essentiële hulpmiddelen om de verleiding te weerstaan om aan problemen te ontsnappen of snelle verlichting te zoeken door alcohol, waardoor de alcoholist sterker wordt zodat hij in zichzelf minder giftige, meer natuurlijke en gezonde bronnen kan vinden om zijn leven onder ogen te zien.

Tijdens de behandelperiode wordt gezocht dat het individu een andere houding aanneemt en wordt hierdoor gesterkt. Hij zal dus niet blijven doen alsof hij de “clown” was die hij was om zijn problemen niet serieus aan te pakken of uit angst niet sociaal geaccepteerd te worden. Je zult hun zwakheden en angsten niet langer bagatelliseren, maar ze gaan herkennen, accepteren en ermee gaan werken. Integendeel, het zal door iedereen worden geaccepteerd, gekoesterd en aangemoedigd om het pad van nuchterheid te volgen, dat wil zeggen een gezond leven van verandering, groei en geluk.

SAMENVATTING VAN HET ALCOHOLPROBLEEM

De behandeling van alcoholverslaving maakt het mogelijk om de slavernij van de “stof” en de verschrikkelijke gevolgen ervan op te geven, en leert de verslaafde om meer geschikte en verantwoorde opties na te streven die hem in staat stellen een eigen leven te leiden en vol vrijheid, waarin hij elke dag zal voorbijgaan als “de eerste dag van de rest van je leven”. Graaf met onsom u te helpen met die verandering.

Tags:

Você também poderá gostar

Deixe um Comentário

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Próximo